Oorkaarstherapie, wat is het, en is het iets voor jou?

Oorkaarsen worden al eeuwenlang toegepast bij diverse klachten aan het oor. Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Ze werken diep in op de diep in het oor liggende acupunctuurpunten, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan.

Lees meer »

Wat is Orthomoleculaire geneeskunde?

Klinkt de term 'Orthomoleculaire Geneeskunde' jou al bekend in de oren? En de orthomoleculaire voedingswijze? Ik wist het vroeger eerlijk gezegd niet… Tot dat ik er zelf mee in aanraking kwam en na jaren eindelijk weer eens gezond en energiek was! Ik ben er zelfs zo enthousiast over dat ik zelf ook de opleiding ben gaan volgen…

Orthomoleculaire voedingswijze is eigenlijk een beetje “pietepeuteren” over eten. Want door je te verdiepen in voeding en het effect hiervan op je lichaam, kun je zoveel mogelijk profiteren van de optimale voedingsstoffen. Dit door de remmende werking van andere stoffen te beperken.

Het klinkt misschien een beetje ingewikkeld (en toegegeven, dat is het ook zeker in het begin!) maar waar het op neer komt, is dat je gaat kijken hoe je je lichaam optimaal kunt voeden in plaats van alleen maar snel je buik te vullen. En hiermee wordt ook nog eens je gezondheid bevorderd!

Door het creëren van een orthomoleculair voedingspatroon zorg je ervoor dat er minder verzuring ontstaat in je lichaam. Je kent het gevoel misschien wel: je bent aan het sporten en halverwege de oefening willen je spieren niet meer. Hier ontstaat nu verzuring. Dit is wellicht de meest bekende variant, maar verzuring ontstaat op meerdere manieren, van je spieren tot aan de kleinste cellen in je lijf. Dit kan leiden tot ontstekingen door je hele lichaam. Door het juiste voedingspatroon kun je hier korte metten mee maken.

 

Lees meer »