Waarom Vitakruid?
Er zijn zoveel supplementenmerken, logisch dat je misschien nog twijfelt! Geld kun je immers maar één keer uitgeven. Wij verzekeren je dat Vitakruid supplementen de investering waard zijn. Ontdek hieronder waarom.
Er zit groot verschil in de kwaliteit van supplementen. Dat er op elk potje in het schap ‘vitamine B12’ staat betekent helaas niet dat deze producten gelijkwaardig zijn. Welke vorm van een stof wordt gebruikt, en in welke combinatie, heeft direct effect op de opname in je lichaam.
Slik niet zomaar alles! Let op natuurlijkheid, opneembaarheid en de combinatie van nutriënten.
Natuurlijkheid en herkomst
Natuurlijke vormen zijn te vinden in onze voeding of kunnen zelf aangemaakt worden door ons lichaam. We kunnen deze vormen gemakkelijk opnemen, waardoor we een veel efficiënter proces krijgen dan bij synthetische vormen. Synthetische vormen zijn namelijk niet lichaamseigen en plas je vaak grotendeels weer uit. Soms kan een stof wel gebruikt worden, maar pas na complexe omzettingsprocessen waar je lijf hard voor moet werken.
Veel merken gebruiken toch nog grotendeels synthetische vormen, vanwege lage inkoopkosten. Maar waarom zou je als consument geld uitgeven aan een supplement als het niets uithaalt?
Effectiviteit en werking
Een natuurlijke vorm van een vitamine of mineraal is bijna altijd beter. Hier gaan we nog wel een nuance aan toevoegen.
Opneembaarheid: waarom is het belangrijk?
Naast de herkomst van een vitamine of mineraal kijken we ook naar de opneembaarheid van een stof. We letten dan met name op de ‘biologische beschikbaarheid’. Hoe hoger de biologische beschikbaarheid, hoe beter opneembaar. Een natuurlijke vorm is vaak de best biologisch beschikbare stof, maar niet altijd. Lichtelijk in de war? We leggen het uit met magnesium!
Magnesium
In onze voeding zitten van nature de vormen magnesumoxide en magnesiumcarbonaat. Je zou dus denken dat je lichaam geen enkel probleem heeft om deze vormen op te nemen. Toch heeft ons lichaam hier moeite mee, waardoor deze stoffen dus niet biologisch beschikbaar zijn (ondanks hun ‘natuurlijke’ karakter). In dit geval kun je beter uitwijken naar mensgemaakte vormen, zoals magnesium bisglycinaat, tauraat of malaat. Door het magnesium te koppelen aan een aminozuur wordt de stof vele malen beter opneembaar en dus goed biologisch beschikbaar.