Dit ben ik! Jojanneke, mama van 2 geweldige dochters, getrouwd met Tom en ja, ook beestjes. Kippetjes die heerlijk door de tuin scharrelen. Mijn droom: een huis met een tuin waarin ik zelf mijn eten kan verbouwen en daar mijn gezin mee kan voeden. Check! En waar ik nog meer van droomde? Een gezond lijf, een happy mind en een mooi, betekenisvol leven. Eindelijk, ook check!

 

 

Dat gezonde lijf heb ik aardig moeten zoeken. Toen ik nog maar een tiener was, kwam ik er (na bizar veel aandringen bij dokters en ziekenhuizen) achter dat mijn ruggenwervels heel zwak waren. Te zwak om mee door te kunnen lopen. Wat volgde was een heel lang traject van onderzoeken, fysiotherapie, gekke behandelingen...alles om een rugoperatie maar uit te kunnen stellen. Helaas was deze operatie onvermijdelijk en op mijn 21e is er een heel pakket met schroeven ingezet. Ook daarna bleef ik chronisch pijnpatiënt. Pijn, vermoeidheid, denken in beperkingen, negatieve gedachten, PTSS en ook de burn-out volgde. Ik was op. Is er nog een dokter in de zaal die mij kan helpen? Niemand. Niks meer aan te doen. 'U moet hiermee leren leven'. En dat deed ik een aantal jaren. Met hulp van een hele berg pijnmedicatie kwam ik de dagen door. Maar werd ik hier gelukkig van? Ik wilde nog zoveel! Dit moest toch anders kunnen? 

 

En daar, op mijn bedje in de woonkamer, wist ik: Dit. Niet. Meer. Ik nam een radicaal besluit en stopte alle pijnmedicatie. Ik ging weer voelen, ik ging weer léven. Natuurlijk had ik nog pijn maar met hulp van goede therapeuten en fijne gesprekken met specialisten kon ik mijn mindset weer op orde krijgen. Op standje 'groei'.Ik leerde goed voor mezelf te zorgen, mijn grenzen te bewaken en daarbij ook écht goed te eten! 

 

Nu heb ik 2 kindjes op de wereld gezet en kijk ik niet meer achterom. Ik besef me dat het vermogen om het roer om te gooien er altijd is. Een beetje hulp daarbij heel prettig is. En dát is wat ik jou wil geven. Omdat ik weet hoe het is om je altijd maar moe te voelen, altijd maar die vage klachten te hebben, ontstekingen hier en daar, hoofdpijnen. Verzin het. En nee, dat hoort niet! En nee, met veel van deze klachten hoef je niet te horen te krijgen: 'Je moet ermee leren leven'. 


Dat is mijn missie: mensen helpen zich lekker te voelen, zowel fysiek als mentaal. 

 

Een betere gezondere wereld, met minder chronisch zieke mensen, meer blije mensen.

Daar ga ik voor!

 

Groetjes, 

 

Jojanneke

Opleidingen en cursussen

 

  • HBO Medische Basiskennis 
  • Orthomoleculair adviseur basis
  • Orthomoleculair adviseur gevorderd
  • HBO Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut (momenteel tot 2024) 
  • EMB Energetisch Morfologische Bloedtest
  • Vitakruid supplementen A tot Z
  • Voeding & Hormonen
  • HBO Communicatie/Tekstschrijven

Daarna heb ik nog heel veel mooie en waardevolle opleidingen op de planning staan!

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/